Floreasca unul dintre cele mai atractive cartiere din Bucuresti

Zona Floreasca

Zona Floreasca in anii 60

Floreasca

Catierul Floreasca

Floreasca unul dintre cele mai atractive cartiere din Bucuresti in momentul actual, era in sec. XVI-XVII o parte din mosia domneasca dn jurul orasului Bucuresti. Ea se intindea, ca si astazi, pana-n vadul Colentinei, inspre nord. Zona poarta numele de Floreasca datorita boierilor Floresti. De-a lungul timpului mosia a suferit transformari dupa transformari, iar din 1955 s-a inceput constructia actualului cartier Floreasca. Pe terenul situat spre nord, s-a construit localul Liceului Rosetti si s-a amenajat un mare parc, iar pe terenul situat spre sud s-au construit localul Scolii generale Emilia Irza, cinematograful Floreasca si s-a amenajat parcul din fata acestuia.
Cartierul reprezinta una dintre cele mai atractive zone de locuit din Bucureştiul de astazi. In comparatie cu alte zone populatia ii acorda cartierului Floreasca calificativul de locuire placuta si deosebit de confortabila, ba chiar luxoasa, în pofida faptului ca tuturor le este clar ca apartamentele sunt minimale. In ciuda acestui fapt, lumea pleaca de la premiza ca un loc restrans, dar cochet, inconjurat de parcuri si lacuri, te face sa te simti “acasa”, cele mai apropiate parcuri fiind Verdi si Floreasca.
Este un cartier vizat de foarte multi expati, dar totodata si de romani ce cauta un loc intim pentru a isi desfasura activitatile cotidiene, de cei ce stiu sa aprecieze stilul si clasicul. Gasind aici adevarate constructii istorice precum putem remarca doua imobile construite de G.M. Cantacuzino, si anume blocul de locuinte pentru functionarii bancii Chrisoveloni (1922), la intersectia cu strada Hatmanul Arbore si vila Florica Policrat de la nr. 24, imobil ridicat de acelasi arhitect, astazi de nerecunoscut din cauza reconditionarii cel putin neinspirate.
Zona Floreasca se remarca prin blocuri de 2, 3 sau 4 etaje construite in anii 60, dar si prin blocuri noi si vile individuale. Floreasca este un cartier preponderent rezidential care se bucura de vecinatatea catre vest a zonei Dorobanti, in care se gasesc sucursalele celor mai multe banci, restaurante si cafenele, magazine alimentare, magazine de moda.
Apartamentele din imobilele vechi sunt in special construite dupa acelasi tipar acestea fiind de 1 pana la 5 camere si au suprafete cuprinse intre 32 si 140 mp utili, iar pretul de chirie osciland in functie de renovari, dotari si mobilier intre 300 euro si 1000 euro pe luna.
Diferenta o fac apartamentele din imobilele noi, acestea avand suprafete diferite si generoase chiar si de 350 mp utili pretul de chirie ajungand pana la 4000 euro, acestea oferind o priveliste deosebita catre parcul Verdi sau Lacul Floreasca.
Incepand cu anii 2000 in acest cartier rezidential au luat amploare spatii de birouri de tip clasa A si B, acest lucru facand sa creasca si mai mult cererea pe piata imobiliara pentru aceasta zona. Aceasta zona este intr-o continua dezvoltare pe acest sector imobiliar, luand nastere cladiri impresionante de birouri ce pun la dispozitia firmelor suprafete de 100 mp dar si 700 mp, de asemenea pot oferi companiilor mari cladiri intregi ce pot ajunge si la 2000 mp. Preturile acestora poresc de la 9 euro/mp si ajung pana la 14 euro/mp.
Numai in ultimii trei ani, pe bulevardul Barbu Vacarescu si pe Calea Floreasca au fost finalizate patru cladiri de birouri: Euro Tower (la intersectia cu Lacul Tei), Lakeview (vizavi de Hotel Caro), Floreasca Business Park si Nusco Tower.
In plus, Raiffeisen Evolution, dezvoltatorul, care are in prezent are in constructie turnul Sky Tower, a finalizat in anul 2005 cladirea Floreasca Tower, cunoscuta si sub numele de Oracle Tower.
Regasim aici si numeroase mijloace de transport, parcuri, lacuri, banci, Spitalul Floreasca, Stadionul Dinamo, importante centre comerciale precum Kaufland, Billa.
De asemenea sa nu uitam de cele mai luxoase cluburi precum Club Pescariu, Club Fratteli, Club Gaia, dar si zone de agrement cu stranduri, restaurante etc.

………………dupa cum ne este relatat de Iuliana Dragomir, Broker Imobiliar, Casa Transimob

Oferte imobiliare Floreasca: www.casatransimob.ro/oferte/inchirieri-apartamente-dorobanti-floreasca-floreasca-363540-0–4.html

Web: www.casatransimob.ro

Tel: 0733.968.331

Leave a Reply