Piata Victoriei Casa Transimob Agentie Imobiliara Sector 1

Piata Victoriei vechePiata Victoriei 2013

Piata Victoriei este o zona centrala dezvoltata intens in anii 1990, tranzitata de multe persoane datorita numeroaselor puncte turistice, a accesului facil cu mijloacele de transport in comun cat si cu metroul ce face legatura cu celelalte magistrale ale Bucurestiului. A fost denumita rascrucea de odinioara a micului Paris deoarece s-au construit clădiri de o deosebită valoare arhitectonică, dar şi edificii de inspiraţie fascisto-comunistă fiind locul unde protipendada bucureşteană se întâlnea pentru celebrele „bătăi cu flori” în drumul lor spre „Bufet”, plimbari cu trăsura prin Capitala de odinioară. Aici este amplasat impunator Palatul Victoria (Guvernul Romaniei), una dintre cele mai importante cladiri istorice, opera profesorului Duiliu Marcu, care a fost construit in anii 1937 si finalizat in anul 1952.

Ulterior zona a fost modernizata si regasim astazi sedii de bancii, supermarketuri, office buildinguri impunatoare care se ridica la standarde superioare ce pot multumi orice client si firma de renume. Aici isi au sediile si cele mai mari banci precum BCR, Banc Post, Millenium Bank, iar in 2004, Oracle s-a mutat in cladirea de birouri Europe House din Piata Victoriei, cunoscuta acum ca fiind sediul Orange. Piata Victoriei se intersecteaza cu principalele artere ale Bucurestiului cum ar fi Lascar Catargiu, Calea Victoriei, Nicolae Titulescu, Iancu de Hunedoara, Aviatorilor si Sos Kiseleff.

Zona este mixta, cuprinzand pe langa birouri si multe imobile rezidentiale, fiind astfel vizata de expati dar si de romani angajati ai companiilor nationale si multinationale. In blocurile construite din anii ‘90 gasim de la garsoniere pana la apartamente de 4 camere cu suprafete intre 40 mp si 140 de mp, iar in vile pot ajunge pana si la 10 camere cu o suprafata de cca. 350 de mp. Preturile variaza in functie de dotari, finisaje, starea imobilului si pornesc de la 350 de euro pana la 2500 de euro. In Piata Victoriei au fost construite in intervalul 2008 – 2010 si cateva blocuri noi, cu suprafete generoase si preturi mai mari decat in imobilele din perioada comunista, insa in zona predomina inca vilele interbelice sau cele recent ridicate ce sunt destinate atat pentru birouri cat si pentru rezidenta, cu preturi ce ajung pana la 6000 de euro. In Piata Victoriei se gasesc nenumarate spatii de birouri, incadrate in functie de conditiile oferite in clasa A, B, C cu preturi ce la inchiriere variaza intre 8 euro/mp si 20 euro/mp.

In Piata Victoriei intalnim cele mai impunatoare muzee precum Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”, Monumentul Infanteristului român. De asemena gasim si Parcul Kiseleff ce are o intindere medie unde gasim loc de joaca pentru copiii, piste pentru biciclisti, restaurant, cafenele, baruri, spatii amenajate pentru catei, etc.

Piata Victoriei Casa Transimob Agentie Imobiliara Sector 1
www.casatransimob.ro

Anunturi imobiliare: www.casatransimob.ro/oferte/inchirieri-case-vile-p-ta-victoriei-calea-victoriei-banu-manta-titulescu-363542-0–4.html

Leave a Reply